Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Березень » 19 » «ЗАХИСТИМО ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕБЕ ТА ТИХ ХТО ПОРУЧ»
17:03
«ЗАХИСТИМО ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕБЕ ТА ТИХ ХТО ПОРУЧ»

           Туберкульоз - древня і підступна хвороба людства, яка і сьогодні у ХХІ столітті., залишається однією з основних інфекційних причин смертності в світі. Туберкульоз в Україні становить серйозну загрозу здоров׳ю населення.

Епідемічна ситуація почала погіршуватися з початку 90-х років ХХ сторіч, а в 1995 році зареєстрована епідемія туберкульозу в Україні. Щорічно в світі 8-10 мільйонів осіб захворюють на туберкульоз в разі поєднання його з ВІЛ-інфекцією. У всьому світі відзначається ріст туберкульозу, стійкого до протитуберкульозних препаратів. Туберкульоз - це хвороба, що може спіткати кожного: бідного чи багатого. Адже щоб заразитися не потрібно мати спеціальні контакти, вона передається повітряно – крапельним шляхом.

Погіршення епідеміологічної ситуації з туберкульозу в Україні обумовлено наступними факторами:

1. Скорочення фінансових витрат на охорону здоров׳я, що призвело до скорочення бюджету на протитуберкульозні заходи, перш за все на виявлення випадків туберкульозу і повноцінне лікування хворих.

2. Труднощі в отриманні медичної допомоги особами соціально незахищених категорій (наприклад, особам, що звільнилися з МПВ, БОМЖ, мігрантами, біженцями, особами, які проживають на віддалених хуторах, селах з поганим транспортним сполученням).

3. Епідемія туберкульозу в тюрмах, у тому числі туберкульоз з множинною стійкістю до протитуберкульозних препаратів.

4. Міграція населення.

5. Соціальна криза (безробіття, алкоголізм, наркоманія, наявність хронічних захворювань, стреси, невпевненість у завтрашньому дні).

6. Втрата настороженості щодо туберкульозу лікарями загальної лікувальної мережі, що призводить до пізньої діагностики і поширенню захворювання.

7. Зростання поєднаної патології туберкульозу та ВІЛ-інфекції.

          Сьогодні в Україні подоланню епідемії туберкульозу приділяється велика увага державних і недержавних організацій.

     Товариство Червоного Хреста України, сприяючи державі у боротьбі з туберкульозом, здійснює діяльність у сфері різних національних та регіональних програм, які направлені на зменшення захворюваності та смертності населення від туберкульозу.

        Сьогодні дуже важливо надавати підтримку тим категоріям громадян, у яких немає коштів для оплати профілактики та лікування цього інфекційного захворювання, для ведення ними здорового та повноцінного способу життя.

        Багато чого залежить від нас самих, тому особливого значення набуває активізація інформаційно – пропагандистської роботи серед широкого загалу населення, особливо серед дітей та молоді задля лікування та профілактики туберкульозу.

      З цією метою Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України в рамках Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом спільно з Броварською центральною районною лікарнею, Броварським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на Майдані Свободи в місті Бровари, 24 березня 2015 року, з 11.00 години до 14.00 години проводить інформаційно - просвітницький захід на тему - «ЗАХИСТИМО ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕБЕ ТА ТИХ ХТО ПОРУЧ».

        Важливо пам’ятати, що лікування туберкульозу проводиться, щоб вилікувати хворого і запобігти подальшому поширенню хвороби.

Переглядів: 548 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 07:29
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024