Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Квітень » 10 » 95 років Товариству Червоного Хреста України
12:17
95 років Товариству Червоного Хреста України

         В 1961 році була створена патронажна служба милосердя Червоного Хреста, до обов’язків якої входить обслуговування інвалідів, прикутих до ліжка хворих та одиноких людей похилого віку.  3200 патронажних сестер щороку обслуговують вдома близько 350 тисяч одиноких громадян похилого віку, інвалідів війни та праці. В сільській місцевості, де немає медичних закладів, червонохресними організаціями створено 838 громадських пунктів першої допомоги. Під прапором Червоного Хреста та за сприяння органів місцевої влади створені і діють 4 лікарні та 3 хоспіси, 14 денних та 3 стаціонарні відділення, 599 банків одягу та 441 пункт прокату засобів і речей по догляду за хворими.
        Аварія на Чорнобильській АЕС стала випробуванням для Товариства Червоного Хреста на дієздатність і милосердя. Завдяки зверненню до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця була започаткована та діє й досі Міжнародна Чорнобильська програма гуманітарної допомоги і реабілітації.
       В дев’яностих роках були прийняті закони «Про Товариство Червоного Хреста України», «Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала», а також Статут Товариства, яким визначені правовий статус, структура, основна мета і головні завдання Товариства, права та обов’язки його членів, удосконалили Положення про патронажну службу милосердя Товариства.
       Значним досягненням Товариства Червоного Хреста за роки незалежності  України було створення служби розшуку. Єдина офіційно визнана в країна служба безкоштовно надає допомогу з пошуку та відновлення родинних зв’язків, втрачених внаслідок збройних конфліктів, стихійного лиха, техногенних катастроф, сучасних міграційних процесів та інших екстремальних ситуацій.
          Сьогодні Товариство Червоного Хреста України  – це понад 6,5 млн. людей об’єднаних в майже 47 тисяч первинних організацій, організацію АР Крим, 24 обласні та Київську і Севастопольську міські організації.
Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України створена в 1976 році. В той час не було ні приміщення, ні меблів, ні постійних кадрових працівників, а потребуючих в опіці було близько 1000. І лише у 2004 році ситуація почала мінятись на краще, коли на чолі організація стала Лілія Борисівна Драпей.
Завдяки різноплановій співпраці з органами державної влади району та міста, вдалося втілювати у життя споконвічні принципи гуманізму, добра та милосердя, які спрямовані на реальну допомогу нужденним. Послідовно, наполегливо, налагодились хороші стосунки не лише з керівництвом міста та району, радою ветеранів, територіальними центрами соціального обслуговування населення міста та району, а й з численними спонсорами, котрі допомагають в організації та проведенні благодійних заходів. Це акції до Новорічних Різдвяних свят, до Великодніх свят, до Всесвітньої боротьби з туберкульозом, до Міжнародного Жіночого Дня 8 Березня, до дня Перемоги, до Міжнародного дня Захисту дітей, до Дня людей похилого віку, до Міжнародного дня інвалідів, до Дня ліквідаторів на ЧАЕС та інші, де ветерани отримують продовольчі набори, діти - святкові подарунки. Урочисті святкування усіх свят, які ми проводимо з участю керівників району, депутатів, спонсорів, учасників художньої самодіяльності, ЗМІ з накриттям святкових столів, залишають завжди добру пам'ять у ветеранів та дітей.
  На обліку в організації налічується біля 7772 одиноких людей похилого віку, які потребують допомоги, із них 1 200 – самотніх  лежачих інвалідів.        
           Медичними і молодшими патронажними сестрами лише за минулий рік було надано допомоги хворим на дому понад 20 895 медичних послуг та 6442  соціально – побутових. Звичайно, опіка семи патронажних сестер, що займаються виконанням призначень лікарів, патронажних молодших сестер які піклуються хворими на дому, зокрема пранням білизни пристарілим, що на схилі років залишилися без догляду рідних – неоціненна. Натуральної та грошової допомоги - понад 30 000 чоловікам, серед яких одинокі люди похилого віку, інваліди, багатодітні родини, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, постраждалі від чорнобильської трагедії, хворі на туберкульоз. Обсяги робіт організації постійно зростають.
Вже другий рік на Київщині реалізується проект «Медико – соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу» за фінансової підтримки Глобального Фонду. Проектом передбачено щоденний контрольований прийом ліків хворими з числа вразливих верств населення на дому. Контроль здійснюють медичні сестри Червоного Хреста та медичні працівники закладів охорони здоров’я. Хворі, які лікуються згідно методики, отримують щомісяця два продуктових набори.    Пацієнтів та їх оточення медичні сестри знайомлять з формами та методами сучасного лікування, необхідності дотримуватися норм санітарії щодо запобігання захворювання на туберкульоз, закликають до ведення здорового способу життя. 
Під час проведення щорічного місячника Червоного Хреста  та Всеукраїнської благодійної акції „Милосердя” в 2012 році  працівниками організації було зібрано і в подальшому надано 20 118 нужденним натуральної допомоги на загальну суму – 466 тисяч  гривень.
Тісна співпраця з представниками органів виконавчої влади та постійними меценатами такими як компанія «Полісся» допомагають вирішувати гострі питання по наданню адресної допомоги нужденним. В минулому році на наші звернення відгукнулися біля 70 керівників підприємств, які і надали суттєву натуральну та матеріальну допомогу. Вкрай важливим напрямком є готовність до надання допомоги населенню при надзвичайних ситуаціях. Для цього в організації працює  склад по надзвичайних ситуаціях.           Міськрайонна організація є школою передового досвіду по фінансово — економічної діяльності. 
          Одним із основних напрямків діяльності міськрайонної організації  є розвиток молодіжної ланки. В місті та районі реалізується просвітницький міжнародний проект «Підвищення інформованості молоді про СНІД – залог здорової  нації в майбутньому». 
Учні загальноосвітніх шкіл Броварщини бере участь в акції «5 картоплин» по збору овочевої продукції, яка передається в міський територіальний центр обслуговування самотніх громадян для приготовлення безкоштовних обідів, в 3 дитячі будинки та будинок пристарілих. 
  Під час зимових холодів Бровари першими в області стали на вахту по наданню допомоги гарячими обідами з різними стравами, підключивши спонсорів, благодійників. Надавалась медична та гуманітарна допомога. В організації працює банк одягу.
          Мабуть тому то Броварська МРО на протязі уже  семи років займає І–е місце у своїй підгрупі. Проте найвища нагорода — висока повага мешканців Броварщини до організації Червоного Хреста та її керівника Лілії Борисівни, робота якої оцінена багатьма нагородами, Грамотами, Подяками, серед них: «Почесна відзнака» Національного Товариства, «Знак Пошани І ступеня», «Знак Пошани ІІ ступеня», «Знак Пошани Ш ступеня» Броварської районної ради, «Відзнака» Голови районної державної адміністрації. 

Переглядів: 1598 | Додав: Admin | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:57
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024