Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 27 » 95 років Товариству Червоного Хреста України
11:29
95 років Товариству Червоного Хреста України


Нинішній рік для Товариства Червоного Хреста України знаменний тим, що вся червонохресна спільнота відзначає своє 95 - річчя. Цю дату підтверджують відповідні документи. Але не буде перебільшенням сказати, що червонохресний рух в Україні бере свої витоки з кінця ХVIII століття. Засновник української анатомії та хірургії  П.Загорський, а згодом і академік, який був військовим лікарем під час війни з Польщею, надавав допомогу полоненим і цивільному населенню без розрізнення на "своїх" та "чужих", і саме тому його вважають предтечею Українського Червоного Хреста… А як не згадати Севастопольську епопею  М.І. Пирогова. Це він уперше сформував загони сестер милосердя для догляду за пораненими й хворими солдатами, створив спеціалізовані підрозділи  сестер, кожний з яких займався своєю справою, рятуючи людські життя.

Це робота за покликом серця. Робота не з легких. Життя сьогодні підкидає нам багато причин для конфліктів, непорозумінь, кризових ситуацій, однак у всіх випадках потрібно об’єктивно розібратися, оцінити ситуацію і прийняти правильне рішення. Гарячковість, поспіх, неувага й неповага один до одного, дріб’язковість, впертість, байдужість не можуть супроводжувати роботу волонтера Червоного Хреста. Відкритість та співчуття створюють умови для ефективного спілкування з різними категоріями населення, вміння співчувати ближньому, а ще унікальна можливість творити добро, дарувати людям радість та любов. Ми віримо, що небайдужих людей більше, просто їх треба знайти та організувати. Тільки разом можливо зробити щось дійсно велике та корисне не лише для себе.

Одним з важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України  є допомога державі у наданні медичної, соціально – побутової, матеріальної та натуральної допомоги найбільш соціально незахищеним верствам населення. На це спрямовані програми та численні заходи Товариства. Широкомасштабні з них:  Всеукраїнський місячник Червоного Хреста (весною), місячник «Милосердя» (восени), під час яких поповнюються банки одягу та пункти прокату різними речами домашнього вжитку, предметами реабілітації для хворих, одягом, взуттям, продуктами харчування, ліками, шкільними приладдями тощо.

Наше Товариство  - єдине з національних товариств, яке  зберегло патронажну службу і виконує потужну програму медико-соціальної підтримки соціально-побутового обслуговування одиноких престарілих та непрацездатних громадян, інвалідів, ветеранів війни та праці, а також проведення освітніх  та профілактичних програм серед населення.

Крім надання медичної допомоги за призначенням лікарів, патронажні сестри здійснюють індивідуальний догляд за хворими, вирішують багато питань, пов”язаних з  наданням побутових послуг, організацією консультацій лікарів, влаштуванням пацієнтів до будинків-інтернатів тощо.

            Продовження слідує…

Переглядів: 1183 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:33
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024