Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2016 » Вересень » 9 » З 2000 року в усьому світі в другу суботу вересня відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги.
12:20
З 2000 року в усьому світі в другу суботу вересня відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги.

                                                     

 За даними Всесвітньої Організації охорони здоров'я (ВООЗ), щорічно у світі через травми, отримані в результаті дорожньо-транспортних пригод, опіків, падінь або утоплень, стається до 10% всіх випадків смерті та до 15% всіх випадків інвалідності. Травми і каліцтва є основною причиною загибелі людей ​​віком від 15 до 45 років і призводять до десятків мільйонів випадків звернень до лікарень за невідкладною допомогою.

Всесвітній день надання першої медичної допомоги (World First Aid Day), проводиться в багатьох країнах щорічно в другу суботу вересня, починаючи з 2000 року, ініціаторами проведення свята виступили національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Мета надання першої медичної допомоги - проведення потерпілому необхідних найпростіших медичних заходів для порятунку його життя і попередження розвитку можливих ускладнень. Надання першої допомоги особливо ефективно протягом першої «золотої години», оскільки в цей проміжок часу максимальні компенсаторні функції організму людини, яка отримала раптові і серйозні пошкодження, ефективно підтримують його стабільний стан, сприяє зниженню ризику розвитку ускладнень, забезпечує високий рівень виживання.

Основним завданням при наданні першої допомоги є проведення необхідних, своєчасних, простих медичних дій для врятування життя постраждалому, зменшення його страждання, попередження ускладнень. Екстрені ситуації, при яких необхідне надання першої допомоги, відбуваються несподівано. Це можуть бути забої, розтяги, переломи у побуті або під час занять спортом; відмороження або теплові удари; ураження електричним струмом; утоплення.

Такі ситуації, як правило, розвиваються стрімко і ускладнюються відсутністю людей з медичною підготовкою.

А неправильні дії замість допомоги можуть завдати шкоди. Часто люди не знають елементарного — як перев’язати рану, виміряти температуру тіла, артеріальний тиск та інші нескладні правила надання першої допомоги. Однак у випадку захворювання або отримання травми вчасно надана допомога часто відіграє вирішальну роль в збереженні життя і відновленні здоров’я.

Велику актуальність набуває правильна і своєчасна перша медична допомога при дорожньо-транспортних пригодах. В Україні у середньому щорічно реєструється 40-45 тисяч дорожньо-транспортних пригод, під час яких гине майже 7 тисяч осіб та до 50 тисяч людей отримують травми різного ступеню тяжкості. Безпосередньо на місці дорожньо-транспортних пригод або на шляху до лікарні гине більше половини від усього числа померлих від наслідків аварій. За умови відповідної підготовки учасників дорожнього руху багатьох людей можна було б врятувати. Надавати першу допомогу потерпілому має вміти кожна людина, яка опинилася поряд з постраждалим. Цьому треба вчитися і опановувати відповідні навички ще під час навчання в школі.

Броварська МРО ТЧХУ традиційно і в цьому році закупила медикаменти та тонометри для медичних кабінетів 40 загальноосвітніх закладів Броварщини на суму  більше 25 000 грн., для надання невідкладної першої допомоги учням та вчителям вищих навчальних закладів, шкіл та садочків.  А також волонтери - члени загону швидкого реагування проведуть майстер - класи по наданню першої невідкладної допомоги для населення міста та гостей.

 

 

 

Переглядів: 409 | Додав: Untitled | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:25
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024