Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Листопад » 10 » «Добром забуте серце обігріймо!».
15:03
«Добром забуте серце обігріймо!».

     Підсумки проведення Всеукраїнської благодійної акції «Милосердя», яка проходила на Броварщині у вересні-жовтні 2015 року Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», розпорядження Президента України від 14.09.2000 року № 280/2000-рп «Про щорічне проведення Всеукраїнської благодійної акції «Милосердя», рішення Київської обласної ради від 24 березня 2011 року №0162 – 05-VI «Про Київську обласну комплексну програму «Турбота» на 2011 – 2015 роки», з метою поліпшення умов проживання соціально незахищених верств населення та формування громадської думки щодо необхідності постійної уваги до проблем інвалідів, людей похилого віку, хворих на туберкульоз і СНІД, безпритульних дітей та дітей-сиріт, внутрішньо переміщених осіб, Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України протягом вересня - жовтня 2015 року на Броварщині спільно з управліннями та відділами виконавчого комітету Броварської міської ради, Броварської районної державної адміністрації, селищними та сільськими головами, небайдужими благодійниками та меценатами, провели Всеукраїнську благодійну акцію «Милосердя».

    До Європейського Дня першої допомоги, який відзначається в усіх країнах кожного року Броварьска МРОТЧХУ організовує закупівлю медикаментів, тонометрів, електронних термометрів та забезпечуємо ними 40 загальноосвітніх закладів Броварщини. 60 медичних аптечок, 8 тонометрів та 1 електронний термометр на загальну суму – 24551,00 грн. були передані медичним службам усіх шкіл.

        В рамках проведення акції, спільно з управлінням соціального захисту населення м. Бровари та Броварського району були проведені благодійні заходи до Міжнародного дня людей похилого віку, а саме:

  - проведено додаткове обстеження матеріально-побутових умов проживання пенсіонерів, під час яких спеціалісти звертали увагу на допомогу у підготовці житла до зими, заготівлі картоплі та овочів. - 18 вересня на честь святкування дня партизанської слави 4-рьом ветеранам –партизанам Броварського району вручено подарункові набори на суму – 400,00 грн.

  - 30 вересня з нагоди відзначення Дня людей похилого віку для 100 активістів з числа осіб похилого віку, які є членами Товариства Червоного Хреста України організовано зустріч за святковим столом з концертною програмою - «Дорогі мої батьки» з врученням продуктових наборів. Захід організовано на суму – 25000,00 грн.

  - 1 жовтня 2015 року з нагоди Дня людей похилого віку для одиноких громадян, які проживають в Гоголівському будинку престарілих проведено благодійну акцію, під час якої 14 мешканцям будинку вручили подарунки на суму – 1400,00 грн.

  - З нагоди відзначення Дня людей похилого віку для 290 одиноких громадян, які проживають в Броварському районі організовано вручення продуктових наборів на суму - 29870.00 грн.

     В усіх загальноосвітніх закладах району проведено акцію «5 картоплин», в ході якої було зібрано – 11 176 кг овочів на суму – 73 020,00 грн., та передано у Гоголівський будинок престарілих, дитячий соціально-реабілітаційний центр "Сонячне сяйво", дитячий будинок "Надія", Броварському територіальному центру по обслуговуванню населення, переселенцям, які проживають в с. Літки на базі відпочинку «Метрополітену».

    Крім цього, у В. Димерці разом з соціальними працівниками районного територіального центру проведено збір овочів від населення.

   Дякуємо голові селищної ради Бочкарьову Анатолію Борисовичу за допомогу в організації збирання продукції та виділення транспорту для перевезення її до Гоголівського будинку престарілих.

    В розрізі сучасних подій заходами було передбачено проведення акцій на підтримку вимушених переселенців із зони проведення АТО та з АР Крим.

    Так протягом проведення акції до МРО ТЧХ звернулось 271 сім′я зі Східної України, які вимушено переселились на Броварщину. Всі вони отримали одяг на суму – 10840,00 грн., а також 24 сім׳ям вимушених переселенців надано гігієнічні набори суму - 8040,00 грн.

     Протягом жовтня 2015 року 11 сім׳ям громадян – вимушених переселенців із зони проведення АТО надано подарункові сертифікати, по 50.00 грн. кожний, ТМ «Епіцентр» на суму -550,00 грн. З вересня 2015 року на території Броварщини розпочато роботу по наданню благодійної допомоги вимушено переселеним особам від Червоного Хреста Данії, яка передбачає надання допомоги у вигляді подарункових сертифікатів по 200 грн. в ТЦ «Сільпо» протягом вересня – грудня 2015 року. До Програми включено 176 сімей вимушених переселенців з АР Крим та Донбасу, які проживають на території Броварського району. У вересні та жовтні 2015 року всі вони отримали подарункові сертифікати на суму - 70400,00 грн.    Хочу відмітити, що це багатодітні сім′ї, сім′ї де є інваліди І, ІІ, ІІІ групи інвалідності, неповні сім′ї, одинокі матері та батьки, люди похилого віку старші 65 років. Також ми не залишились осторонь підтримки військовослужбовців – броварчан, які несуть службу в зоні проведення АТО. Протягом вересня-жовтня 2015 року нами передано засоби особистої гігієни та продукти харчування на суму – 1524,00 грн., а це – зубна паста, ополіскувач для рота та вода «Бонаква».

    В рамках виконання проекту «Зупинимо туберкульоз в Україні», що фінансується глобальним фондом боротьби зі СНІДом та туберкульозом, за напрямком «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу» разом з медичними сестрами Червоного Хреста в реалізації проекту беруть участь медичні працівники сіл Гоголів, Княжичі, Пухівка, Літки, Богданівка, с.м.т. В. Димерка, Калита, Калинівка. Вони щоденно відвідують хворих з метою надання ліків. Крім цього, щомісячно 2 рази на місяць, хворі отримують соціальну допомогу у вигляді продовольчого набору, вартістю 145 грн. кожний. На теперішній час проходять контрольоване лікування 72 особи, і на це вже використано понад 24 000 гривень.

   Нами розпочато, але ще не закінчено, роботу з керівниками сільськогосподарських підприємств щодо збору коштів та продуктів, які передбачаються для проведення заходів до Міжнародного дня інвалідів. Вже придбано Червоним Хрестом за рахунок коштів, отриманих від реалізації марок «Членські внески», подарунки на суму - 28000,00 грн. для 350 дітей-інвалідів шкільного віку та дошкільного віку Броварщини.

     Шановні співвітчизники! Вдячні всім за небайдужість, яку Ви виявили переймаючись клопотами нужденних, у суєті повсякденності, не забули про вічні моральні цінності, не загубивши головного у собі - усвідомлення того, що кожен з нас – Людина і справжнє милосердя – це передусім конкретна допомога.

 

                                                                                                                                                              Голова Броварської МРОТЧХУ - Драпей Л.Б.

Переглядів: 681 | Додав: Untitled | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:13
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024