Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2015 » Січень » 26 » Інформаційний звіт про діяльність Броварської МРО ТЧХУ в 2014
10:40
Інформаційний звіт про діяльність Броварської МРО ТЧХУ в 2014

Формування громадської думки на користь милосердя - святий обов'язок діяльності Броварської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Київщини. Напрямки статутної діяльності передбачають насамперед:просвітницьку роботу, яка спрямована на підвищення авторитету і ролі Червоного Хреста у громадському житті, розширення кола прихильників, популяризацію червонохресного руху, інформування населення з гуманітарних та санітарно – профілактичних питань. Це суттєво допомагає в організації та проведенні широкомасштабних благодійних заходів з інформаційним супроводом: прес – релізів, запрошень представників ЗМІ.

Головним завданням міськрайонної організації ТЧХ щодо інформаційно - пропагандистської роботи на сучасному етапі є:

- розкриття діяльності первинної ланки ТЧХ через ЗМІ та друковані видання;

- висвітлення ролі працівника та волонтера Червоного Хреста;

-  інформаційне забезпечення ходу та результативності цільових програм і заходів

Червоного Хреста;

- поширення знань з міжнародного гуманітарного права;

- пропаганда Законів України «Про Товариство Червоного Хреста України» та «Про символіку Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні». Одним із пріоритетних напрямків пропагандистської роботи в Товаристві є збільшення кількості первинних осередків Червоного Хреста і, відповідно, збільшення кількості платних членів Товариства, що дало позитивні результати в звітному періоді.

Броварська міськрайонна організація ТЧХУ на протязі багатьох років активно співпрацює з районною держадміністрацією, управліннями праці та соціального захисту населення, охорони здоров'я, ветеранськими організаціями у напрямку проведення цілеспрямованої роботи щодо надання необхідної, соціально - побутової, матеріальної та гуманітарної допомоги соціально - незахищеним верствам населення в рамках виконання Державної комплексної програми соціально - медичного забезпечення ветеранів та обласної комплексної програми «Турбота» на 2011 - 2015 роки.

 Голова МРО ТЧХ являється членом слідуючих комісій :

1. Спостережна комісія при виконкомі міської ради.

  2. Спостережна комісія при Броварській РДА.

  3. Комісія з питань захисту прав дитини Броварської міської ради.

  4. Комісія з питань захисту прав дитини Броварської районної ради.

5. Конкурсний комітет для організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

  6. Конкурсний комітет для організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на районних автобусних маршрутах загального користування.

Участь у роботі комісії дозволяє організації брати участь у всіх заходах, які проводяться в районні.

Броварська міськрайонна організація виконує всі обов"язки, згідно підписаних довгострокових угод:

►    Угода про співробітництво між КООТЧХУ та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 10.01.2008 № 5.

►        Угода про співробітництво між МКФ «УАД» та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 02.06.2008 № 7.

►    Угода про співробітництво між виконкомом Броварської міської ради та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 30.03.2009 № 10.

►        Угода про співробітництво між управлінням освіти та науки Броварської МР та Броварською міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України від 16.01.2014 №31\2014.

►        Угода про співробітництво між Броварським міським центром соц.. служб для сімї, дітей та молоді та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 23.09.2010 № 13

►    Угода про співробітництво між Броварською міською організацією  ветеранів війни, праці, Збройних сил  і правоохоронних органів та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 16.01.2014 № 27\2014.

►    Угода про співробітництво між Броварською районною організацією  ветеранів війни, праці, Збройних сил і правоохоронних органів та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.201 № 15.

►    Угода про співробітництво між Територіальним центром обслуговування пенсіонерів і самітніх непрацездатних громадян м. Бровари та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 16.

►    Угода про співробітництво між Управлінням соціального захисту населення Броварської райдержадміністрації та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 16.01.2014 № 29\2014.

►        Угода про співробітництво між ПП Клименко та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 18.

►    Угода про співробітництво між службою у справах дітей та молоді  БРДА  та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 19.

►        Угода про співробітництво між відділом освіти Броварської РДА та Броварською міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 №20.

►  Угода про співробітництво між Управлінням соціального захисту населення Броварської міської ради та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 21 .

►    Угода про співробітництво між Територіальним центром соціального обслуговування Броварської РДА та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 16.01.2014 № 28\2014

►        Угода про співробітництво між Броварським міжрайонним відділом кримінально – виконавчої інспекції Київської області УДДУПВП в м. Києві та Київській області та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 05.05.2011 № 23.

►    Угода про співробітництво між службою у справах дітей та сім׳ї БМР  та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 16.01.2014 № 30\2014.

Про діяльність міськрайонної організації, роботу патронажної служби і обсяги надання гуманітарної допомоги малозабезпеченим верствам населення голова міськрайонної організації ТЧХУ щоквартально інформує обласну організацію ТЧХУ, доповідає на підсумкових засіданнях Президії Правління КОО ТЧХУ та Президії МРОТЧХУ.

Основні напрямки роботи Броварської міськрайонної організації ТЧХУ в 2014 р:

Броварська міськрайонна організація ТЧХУ метою своєї діяльності ставить сприяння органам державної влади у їх діяльності в гуманітарній сфері, ліквідації наслідків катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечення медико - соціальної допомоги незахищеним верствам населення. Для її виконання необхідно:

1.   Удосконалення роботи:

   -   по створенню первинних організацій,

   -  патронажної служби, медико - соціальних центрів та кімнат, створенню Громадських пунктів першої допомоги ЧХ в селах де відсутні медичні заклади тощо,

   -   з молоддю, впровадженню нових форм та методів,

   -   в напрямку просвітницької роботи по боротьбі з туберкульозом , СНІДом та інш.

 

2.            Для привернення уваги з боку суспільства та громадськості до потреб незахищених верств населення та збільшення надання їм допомоги щороку в місті та районі  проводяться Всеукраїнський Місячник Червоного Хреста та Всеукраїнської акції «Милосердя», в яких активну участь бере міськрайонна організація ТЧХУ.

Тісна співпраця зі структурами державної влади дає свої позитивні результати в роботі організації Червоного Хреста та сприяє підвищенню авторитету Товариства.

 

Структура Броварської міськрайонної організації становить:

Кількість первинних організацій - 150.

Кількість членів Товариства ( всього) – 24000.

Кількість членів Товариства на 1 первинну організацію – 160.

 

 

 

 

 

 

 

 

                             ІІ.    Діяльність  керівних   органів

              1. Проведено засідань Правління                              - 05.12.2014

              2. Проведено засідань Президії Правління             1. 27.02.2014 року.

                                                                                                   2. 03.05.2014 року

                                                                                       3. 03.08.2014 року

                                                                                       4. 12.11.2014 року

3.Кількість первинних організацій, діяльність яких заслухана на засіданнях Президій Правлінь МРО ТЧХУ - 73,

            III.  Робота з кадрами

1. Кількість активістів  міськрайонної організації – всього  - 256           

                    з них:

членів Правління обласної органзації...-  2             

членів Правління МРО ТЧХУ -                  29

 голів первннних організацій -                   150

 працівників ГППД - , волонтерів -             75   

                            з них жінок. -                                       119                                                       

2. Проведено семінарів по підвищенню кваліфікації працівників всього – 1, зокрема:

Навчання інструкторів по наданню першої медичної допомоги (весна 2014 року, Вишгород).                       

 

Робота по гуманітарним програмам Товариства ЧХ .

За звітний період районна організація працювала по  програмам, зокрема:

I. Міжнародні гуманітарні програми та проекти 1

1. Міжнародний проект «Медико – соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу» за фінансової підтримки Глобального Фонду.

2.  Дослідження гуманітарного права

3. «В майбутнє без СНІДУ»

IIНаціональні програми 1

1 «Патронажна сестра» (фінансується із Держбюджету)

III.    Обласні   програми ( 9 )

  1. «Здоров»я літних людей»
  2. « Чобіток»
  3. «Громадськість проти туберкульозу та СНІДу»
  4. « «Донорство»
  5. «Червоний Хрест та молодь»
  6. « Навчання населення по наданню першої медичної допомоги »
  7. «Підтримка постраждалим від аварії на ЧАЕС»
  8. «Громадські пункти першої медичної допомоги ЧХ»
  1. На виконання заходів програми «Турбота»  за підтримкою органів влади, щорічно в місті та районіпроводиться Всеукраїнський місячник ЧХ  та Всеукраїнська благодійна акція .

IV. Міськрайонні програми – 2

  1. Міська Програма «З турботою про кожного».
  2. Районна Програма розвитку Броварської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України на 2014 – 2016рр.

 

В 2014 році організовані та проведенні заходи згідно таблиці  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

ПЕРЕЛІК  ПРОВЕДЕНИХ  АКЦІЙ та заходів за  2014  рік  

 

Тема акций

 Кіл-ть заходів

Надано допомоги, чол.

Загальна сума допомоги, грн.

1.

До Новорічних та Різдв»яних свят

 

1

332

11500

2.

До Дня захисника Вітчизни

 

1

100

8254

3.

До Міжнародного Жіночого Дня

 

4

132

16627,55

4.

До Всесвітнього Дня Боротьби з туберкульозом

(24 березня)

 

1

379

1000

5.

До Великодня

 

5

2012

25890

6.

Місячник ЧХ( квітень)

 

-

3994

297573,29

7.

Всесвітній День Червоного Хреста

( 8 травня)

 

-

-

-

8.

День Перемоги ( 9 травня)

 

7

1795

59328,20

9.

День матері та сім»ї ( 11 травня)

 

-

-

-

10

Міжнародний день захисту дітей  (1 червня)

 

6

1436

17014

11.

День медичного працівника

 

-

-

-

12.

День Незалежності України ( 24 серпня)

 

-

-

-

13.

Обласна благодійна акція «Місія добра»

( допомога переселенцям)

-

2336

244410,24

14.

 Акції (вересень – жовтень)

- Всесвітній день першої допомоги (вересень)

- Міжнародний день людини похилого віку  (1 жовтня)

- День визволення України від фашистських загарбників ( 10 жовтня)

- День боротьби з бідністю (17 жовтня)

- інші заходи

 

 

1

3

 

1

 

-

 

18500

679

 

5

 

-

 

16126,30

15500,92

 

450

 

-

15.

День боротьби зі СНІДом ( 1 грудня)

 

1

500

-

16.

Міжнародний День інвалідів ( 3 грудня)

 

3

510

53594

17.

День міста

 

-

-

-

18.

День донора

 

-

-

-

19.

Інші акції ( написати назву)

- з нагоди 25 річниці виведення військ з Афганістану

 

1

 

70

 

7000

ВСЬОГО акций

34

32780

774268,50

               

 Заходи по наданню допомоги під час холодів та спекотної погоди:

1. Під час холодів, у січні – лютому 2014 року, проведена благодійна акція по наданню допомоги в пунктах обігріву людям, які залишилися, з незалежних від них причин, без домівок та одиноким людям похилого віку в умовах низьких температур. Допомогу надано 38 особам - на суму 16439 грн.

Під час фандрейзингових акцій зібрано гуманітарної допомоги на суму – 663508,00 грн., яку отримало – 10395 осіб з числа незахищених верств населення міста та району. 

Для  інформування громадськості  та популяризації діяльності районної організації Товариства Червоного Хреста серед широких верств населення широко  використовувалися ЗМІ ( телебачення, радіо, преса).  

За звітний період:

  1.  Кількість публікацій в пресі всього -  29…..

 в обласній - 2,  в районній -  27.

  4.   Кілоькість радіопродуктів - всього - 33……..

в тому числі по обласному  радіо - 1,  по районному радіо - 32.

  5.    Кількість телепродуктів - всього - 2

в тому числі по обласному ( національному) - 2, на районному рівні - 0.  

  1. Випущено друкованої продукції –5 найменувань, загальним накладом – 2357 екз.

Виготовлення рекламної продукції з атрибутикою ЧХ (запрошення на благодійний захід «Різдвяні дзвони»в кількості - 332 шт.) на суму - 830 грн.;

Виготовлення рекламної продукції з атрибутикою ЧХ (запрошення на весняний концерт «Дорогі мої батьки» до Дня Перемоги в кількості - 1000 шт. на суму - 2500,00 грн., та запрошення на щорічний міський конкурс «Пан мудрість» до Дня Перемоги в кількості - 425 шт. на суму - 1062,50 грн.);

Виготовлення рекламної продукції з атрибутикою ЧХ (550 – листівок, 50 оголошень) на суму – 1200,00 грн.

 

       Випущено сувенірної продукції - 0 найменування , загальна кількість – 0 шт.

  

  7. Розміщено соціальної реклами про діяльність МРО ТЧХУ Назва реклами:  0

 

8. Кількість переплатників  часопису «Вісник Червоного Хреста України»  10

 

Залучення молоді за основними напрямками Молодіжної  програми.

 

1.      Поширення знань: вказати кількість проведених заходів на  районному рівні      ( обласному), які отримали інформацію про ЧХ, зокрема

 

 

Назва заходу

 

 Охоплення осіб (чол.)

1. Лекція ДГП

1031

2.      Підготовка до допомоги під час катастроф і подолання їх наслідків: вказати кількість проведених заходів на  районному рівні ( обласному), залучених молодих волонтерів для їх проведення, охоплених осіб.зокрема

 

 

Назва заходу

 

Брало участь                                         волонтер

(чол.)

 Охоплення осіб (чол.)

1. По наданню перщої допомоги

2

24

ВСЬОГО.

 

 

3.      Охорона здоров”я: вказати кількість проведених заходів  з залученням молодих волонтерів

Назва заходу

 

Брало участь                                         волонтер

(чол.)

 Охоплення осіб (чол.)

1. Профілактика ВІЛ – СНІДу

16

783

2. Профілактика теберкульозу

6

2036

3. Надання першої медичної допомоги

6

398

 ВСЬОГО

 

28

3217

 4. Соціальна підтримка: вказати кількість проведених  заходів під час яких.,  молодь надала допомогу  ветеранам,  дітям – сиротам тощо

      Назва заходу

(акції)

 

Брало участь                                         волонтерів

( чол..)

  Надано допомоги

(чол.)

На суму, грн..

1. Акція «5 картоплин»

(Гоголівський будинок престарілих, Дитячий соціально-реабілітаційний центр "Сонячне сяйво", Дитячий будинок "Надія", Терцентр, Переселенці  с. Літки, СОС "Дитяче містечко")

36

495

48393,5

2.До Міжнародного дня захисту дітей

6

1436

17014

3. Міжнародний день інвалідів

6

510

53594

ВСЬОГО:

 

48

2441

119001,50

 

   Організаційний розвиток молодіжної ланки

4.Кількість молоді, обраної до складу правління на районному рівні ( П.І.Б.)

1. Андрієвський Вадим Анатолійович

       2. Довготько Оксана Тарасівна

4.      Кількість засідань правління (питання) на  районному рівні, де обговорювалися молодіжні питання 1

5.      Кількість молодіжних формувань

 медико – санітарні гуртки.- 0                     

 загони “Милосердя”.- 1,

 клуби “Юний медик”.- 0,

 клуби з МГП /ДГП - 0,

 добровільні рятувальні формування - 0,

 групи з надання першої допомоги - 0.

6.      Кількість проведених зустрічей, зльотів для навчання молодіжних лідерів та обговорення актуальних питань на   районному рівні.(назва) -0.  

 

 

9.   Кількість угод з профільними державними установами ( управ. у справах сім»ї і молоді, освітою тощо) вказати:

1. Угода про співробітництво між управлінням освіти та науки Броварської МР та Броварською міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України від 16.01.2014 №31\2014.

2. Угода про співробітництво між Броварським міським центром соц.. служб для сімї, дітей та молоді та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 23.09.2010 № 13.

3. Угода про співробітництво між службою у справах дітей та молоді  БРДА  та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 19.

4. Угода про співробітництво між відділом освіти Броварської РДА та Броварською міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 №20.

5. Угода про співробітництво між службою у справах дітей та сім׳ї БМР  та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 16.01.2014 № 30\2014.

 

  Допомога молоді

Кількість категорій молоді, яка отримала допомогу від Червоного Хреста ( діти вулиць)

  

Назва заходу

(акції )

Брало участь                                          волон.(чол)

  Надано допомоги

(чол.)

На суму, грн.

1.

 

-

-

-

-

 .

 

ВСЬОГО

-

-

-

 

Кількість категорій молоді, яка отримала допомогу від Червоного Хреста

(Вихованці інтернатів та дитячих будинків)

1.

Дитячий будинок «Надія»

 

6

19

4060

2.

Дитячий соціально-реабілтаційний центр «Сонячне світло»

 

7

17

1931

3.

Дитячий будинок сімейного типу «СОС – дитяче містечко»

8

39

848

 

ВСЬОГО

21

75

6839,00

Кількість категорій молоді, яка отримала допомогу від Червоного Хреста

(діти у багатодітних, малозабезпечених сім”ях)

1.

До міжнародного Дня захисту дітей

-

1436

17014

2.

Савченко Олексій

 

1

1

14200

 

ВСЬОГО:

 

 

1437

31214

Кількість категорій молоді, яка отримала допомогу від Червоного Хреста

                          (діти – інваліди у закладах та сім»ях)

1.

До міжнародного Дня інвалідів

 

 

390

53594

 

ВСЬОГО

 

 

390

53594

 

Перелік молодіжних заходів ( згідно статистичного звіту)

   до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом сестрами медичними патронатними в загальноосвітніх закладах міста Бровари та Броварського району проведено 23 профілактичні бесіди, охоплено 1301 учень.

- до Дня закоханих 13 та 15 лютого 2014 року в Броварській спеціалізованій загальноосвітній школі №7 учнями – волонтерами Броварської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста за принципом «рівний-рівному» проведено 4 тренінгових заняття на тему – «Профілактика розповсюдження ВІЛ- інфекції серед неповнолітніх», охоплено 60 учнів 8-х класів.

- 12.03.2014 року в рамках роботи Броварського міського учнівського самоврядування проведено тематичне засідання комітету «Турбота та милосердя» на тему – «Планування профілактично – просвітницької роботи серед учнівської молоді», з метою попередження розповсюдження ВІЛ-інфекції. Складено План роботи на 2014 - 2015 навчальний рік.

- 16.05.2014 року на Майдані Свободи м. Бровари проведено інформаційно-популістську акцію до Міжнародного дня вшанування пам’яті людей, які померли від СНІДу. Під час акції волонтери організації розповсюджували серед молоді календ арики з символікою Червоного Хреста, інформаційно-профілактичні буклети, гумові запобіжники. Під час акції волонтери на Майдані Свободи інформували громадян міста про ВІЛ-інфекцію, заходи профілактики та діагностику. Розповсюджено 700 інформаційних буклетів про ВІЛ-інфекцію та 400 презервативів. 110 осіб пройшли безкоштовне тестування швидкими тестами на ВІЛ-інфекцію та отримали консультацію лікарів Броварської центральної районної лікарні.

- до Міжнародного дня боротьби з тютюнопалінням 30.05.2014 року спільно з Броварським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено конкурс малюнка серед дітей вразливих категорій.

- 12.09.2014 року в рамках роботи Броварського міського учнівського самоврядування проведено тематичне засідання комітету «Турбота та милосердя» на тему – «Затвердження плану профілактично – просвітницької роботи серед учнівської молоді м. Бровари», з метою попередження розповсюдження ВІЛ-інфекції. Затверджено План роботи на 2014 -2015 навчальний рік.

- 24.09.2014 року з метою попередження розповсюдження ВІЛ-інфекції в молодіжному середовищі в Броварській СЗОШ №7 для учнів 8-го класу волонтерами Броварської МРО ТЧХ проведено інформаційну навчальну сесію за принципом «рівний-рівному». Охоплено 25 учнів.

- 01 грудня 2014 року в загальноосвітніх навчальних закладах у Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом проведено соціальні уроки на тему - „Захисти себе від ВІЛ”.

- 01 грудня 2014 року проведено вуличний свічковий флеш-моб в рамках проведення профілактичної акції до Міжнародного Дня боротьби зі СНІДом.

- 28.12.2014 року проведено профілактичне тренінгове заняття у жіночій консультації Броварської ЦРЛ на тему – «ВІЛ стосується кожного».

   МІЖНАРОДНА  ДІЯЛЬНІСТЬ

 А. Співпраця

1.       Кількість реалізованих регіональних міжнародних програм і проектів - 2., зокрема:

-          Міжнародний проект «Медико – соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу» за фінансової підтримки Глобального Фонду.

-          Дослідження гуманітарного права

-          «В майбутнє без СНІДУ»

2.       Кількість прийнятих зарубіжних делегацій (країна, мета) – 0

( Німеччина - Знайомство з діяльністю РО ТЧХ, обговорення планів на майбутню співпрацю)

3.       Кількість делегацій, направлених за кордон (країна, мета) – ………

4.       Перелік партнерських організацій національних Товариств зарубіжних країн і форми співпраці з ними:

 Б.  Поширення знань про ЧХ і МГП

5.       Кількість проведених семінарів з основ Міжнародного руху     Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та міжнародного гуманітарного права на районному рівні – 4;

6.       Кількість виступів мобільних лекторських груп при РОТЧХ - 1, якими охоплено  - 112 осіб;

7.       Кількість підтриманих позакласних заходів за курсом “Досліджуючи гуманітарне право” на   районному – 2 рівні.

В.   Захист символіки ЧХ

8.       Кількість інформаційних зустрічей із захисту емблеми Червоного Хреста на  районному рівні – 5.

9.       Кількість виявлених порушень символіки -  не виявлено.

Кількість укладених угод про використання емблеми Червоного Хреста з іншими організаціями – 0.

  

Голова Броварської МРО ТЧХ                                                                                       Л.Б. Драпей

 

Переглядів: 917 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 11:19
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024