Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Березень » 25 » ЗАХИСТИМО ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕБЕ ТА ТИХ ХТО ПОРУЧ
10:50
ЗАХИСТИМО ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕБЕ ТА ТИХ ХТО ПОРУЧ

Всесвітній   день   боротьби   проти    туберкульозу   відзначається щороку 24 березня в ознаменування того, що цього дня 1882 року лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу – туберкульозну бацилу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування небезпечного захворювання.

Всесвітня організація охорони здоров’я декілька десятиліть тому проголосила туберкульоз глобальною проблемою для людства. Тільки в 2010 році туберкульозом захворіло практично 9 млн.осіб та померло 1,4 млн. Не обходить це лихо і Україну, в якій з 1995 року зареєстровано епідемію цього захворювання.

         Епідемічна ситуація щодо захворювання на туберкульоз в Київській області  має тенденцію до стабільності. Туберкульоз - це хвороба, що може спіткати кожного: бідного чи багатого. Адже щоб заразитися не потрібно мати спеціальні контакти, вона передається повітряно – крапельним шляхом.

         Сьогодні в Україні подоланню епідемію туберкульозу приділяється велика увага державних і недержавних організацій.

         Київська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, сприяючи державі у боротьбі з туберкульозом здійснює діяльність у сфері різних національних та регіональних програм, які направлені на зменшення захворюваності та смертності населення від туберкульозу. Вже третій рік на Київщині в 22 районах реалізується проект «Медико – соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу» за фінансової підтримки Глобального Фонду. Проектом передбачено щоденний контрольований прийом ліків хворими з числа вразливих верств населення на дому. Адже одне з правил для попередження ефективності лікування – це безперервність лікування без  пропуску жодної дози. Контроль здійснюють 32 медичні сестри Червоного Хреста та медичні працівники закладів охорони здоров’я. Хворі, які лікуються згідно методики, отримують щомісяця два продуктових набори. Проводиться також психологічна підтримка хворих лікарями – психіатрами в стаціонарних закладах. Пацієнтів та їх оточення медичні сестри знайомлять з формами та методами сучасного лікування, необхідності дотримуватися норм санітарії щодо запобігання захворювання на туберкульоз, закликають до ведення здорового способу життя.

         Сьогодні дуже важливо надавати підтримку тим категоріям громадян, у яких немає коштів для оплати профілактики та лікування цього інфекційного захворювання, для ведення ними здорового та повноцінного способу життя.

Багато чого залежить від нас самих, тому особливого значення набуває активізація інформаційно – пропагандистської роботи серед широкого загалу населення, особливо серед дітей та молоді задля лікування та профілактики туберкульозу.

         З цією метою Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України в рамках Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом спільно з Броварським міським центром соціальних служб   для   сім’ї,    дітей та молоді фтізіатричним відділенням Броварської центральної районної лікарні в громаді міста Бровари, на розі вулиць Возз"єднання та Гагаріна, 24 березня 2014 року провели інформаційно - просвітницький захід на тему «ЗАХИСТИМО ВІД ТУБЕРКУЛЬОЗУ СЕБЕ ТА ТИХ ХТО ПОРУЧ».

Переглядів: 554 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 14:57
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024