Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Лютий » 13 » Молодь проти СНІДу
13:43
Молодь проти СНІДу

Поріг ХХІ століття людство переступило з рядом жахливих хвороб.

ВІЛ – інфекція і його стадія СНІД – одні з них. Зусилля вчених спрямовані на винайдення ефективних методів подолання СНІДу, однак поки що передчасно говорити про успіх, про перемогу над вірусом ВІЛ - інфекції. На жаль, Україна визнана державою, яка найбільше за інших у Східній Європі постраждала від ВІЛ\СНІДу і стоїть на межі загальнонаціональної епідемії.

Товариство Червоного Хреста України розглядає проблему боротьби із ВІЛ\СНІДом передусім як проблему відповідальності суспільства загалом і кожного громадянина зокрема не тільки за своє життя, а й за майбутнє держави. Адже більшість людей ставляться до інфікованих негативно, навіть агресивно. Товариство вкотре широко підіймає тему прав та захисту тих, хто знаходиться під тиском стигми та дискримінації. Червоний Хрест усіма силами намагається блокувати небезпеку для оточуючих, насамперед – для дітей.

     

Вже четвертий рік за підтримки Американського Червоного Хреста в Київській області впроваджується проект – «Підвищення інформованості молоді про СНІД – залог здоров’я нації в майбутньому». Мета проекту – зниження рівня інфікування на ВІЛ допомогою зміни поведінки через проведення інформаційних та освітніх заходів волонтерами Червоного Хреста. Ціль програми – формування здорового способу життя серед молоді. За підтримки працівників управлінь та відділів освіти та науки, інших громадських організацій, які здійснюють діяльність з питань протидії ВІЛ-інфекції у Київській області відбулися тренінги в містах Бровари, Біла Церква та Білоцерківському, Обухівському, Яготинському, Бородянському районах. Досвідчені тренера-волонтери використовують самий демократичний стиль навчання, інтерактивні методи, які базуються на активній взаємодії всіх учасників навчального процесу. Це чітка інформація, ігрові заняття, «пізнання через дію», тощо. В атмосфері доброзичливості, взаємопідтримки молодь має можливість розуміти і реагувати з приводу того, що потрібно знати про ВІЛ - інфекцію.

  11.02.2014 року відбувся семінар-тренінг в м. Бровари. Двадцять волонтерів, з числа старшокласників загальноосвітніх закладів, мали можливість одночасно з одержанням інформації задавати питання й обговорювати незнайомі моменти. Спочатку семінару в очах учнів горів вогник бажання стати корисним та допомагати людям, а за підтримки тренерів, цей вогник перетворився в справжнє багаття.


Всі учасники отримали Сертифікат, чим довели свій високий рівень знань і в свою чергу, за принципом «рівний-рівному», провести в учбових закладах, дитячих будинках, в літніх молодіжних таборах освітні сесії. Естафета знань про ВІЛ-інфекцію волонтери Червоного Хреста передадуть своїм ровесникам. А це запорука того, що майбутнє України буде здоровим. 

Переглядів: 1092 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:34
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024