Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2014 » Січень » 9 » Інформаційний звіт про діяльність в 2013 р.
09:27
Інформаційний звіт про діяльність в 2013 р.

 

Формування громадської думки на користь милосердя - обов'язок діяльності  Броварської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України.

Напрямки статутної діяльності передбачають:просвітницьку роботу, яка спрямована на підвищення авторитету і ролі Червоного Хреста у громадському житті, розширення кола прихильників, популяризацію червоно хресного руху, інформування населення з гуманітарних та санітарно – профілактичних питань. Це суттєво допомагало в організації та проведенні широкомасштабних благодійних заходів з  інформаційним супроводом: прес – релізів, запрошень представників ЗМІ.

Головним завданням Броварської міськрайонної організації ТЧХ щодо інформаційно - пропагандистської роботи на сучасному етапі є:

- розкриття діяльності  МРО ТЧХ через ЗМІ та друковані видання;

- висвітлення ролі працівника та волонтера Червоного Хреста;

-  інформаційне забезпечення ходу та результативності цільових  

   програм і заходів Червоного Хреста;

- пропаганда Законів України «Про Товариство Червоного Хреста України» та  «Про символіку Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні». Одним із пріоритетних напрямків пропагандистської роботи в Товаристві є збільшення  кількості первинних осередків Червоного Хреста і, відповідно, збільшення кількості платних членів Товариства, що дало позитивні результати в звітному періоді.

Броварська міськрайонна організація ТЧХУ на протязі багатьох років активно співпрацює з виконавчим комітетом міської ради, районною держадміністрацією, управліннями соціального захисту населення, закладами охорони здоров'я, ветеранськими організаціями у напрямку проведення цілеспрямованої роботи щодо надання необхідної, соціально - побутової, матеріальної та гуманітарної допомоги соціально - незахищеним верствам населення в рамках виконання Державної комплексної програми соціально - медичного забезпечення ветеранів та обласної комплексної програми «Турбота» на 2011 - 2015 роки.

Голова Броварської МРО ТЧХ входить до складу багатьох комісії, як представник громадської організації, а саме:

 1. Спостережної комісії при виконавчому комітеті міської ради;

  2. Спостережної комісії при Броварській РДА;

  3. Комісії з питань захисту прав дитини Броварської міської ради;

  4. Комісії з питань захисту прав дитини Броварської районної ради;

5. Конкурсного комітету для організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування;

  6. Конкурсного комітету для організації та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на районних автобусних маршрутах загального користування.

Участь у роботі комісій дозволяє організації брати участь у всіх заходах, які проводяться в місті та районні і надавати своєчасну інформацію про роботу організацій Червоного Хреста області.

Броварська міськрайонна організація  виконує всі обов’язки, згідно підписаних довгострокових Угод:

►           Угода про співробітництво між КООТЧХУ та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 10.01.2008 № 5.

►           Угода про співробітництво між МКФ «УАД» та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 02.06.2008 № 7.

►           Угода про співробітництво між виконкомом Броварської міської ради та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 30.03.2009 № 10.

►           Угода про співробітництво між відділом освіти Броварської РДА та Броварською міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України від 23.09.2010 №12.

►           Угода про співробітництво між Броварським міським центром соціальних служб для сімї, дітей та молоді та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 23.09.2010 № 13

►           Угода про співробітництво між Броварською міською організацією  ветеранів війни, праці, збройних сил  і правоохоронних органів та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 14.

►           Угода про співробітництво між Броварською районною організацією  ветеранів війни, праці, збройних сил і правоохоронних органів та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 15.

►           Угода про співробітництво між територіальним центром обслуговування пенсіонерів і самітніх непрацездатних громадян м. Бровари та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 16.

►           Угода про співробітництво між управлінням праці та соціального захисту населення Броварської райдержадміністрації та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 17.

►           Угода про співробітництво між ПП Клименко та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 18.

►           Угода про співробітництво між службою у справах дітей БРДА та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 19.

►           Угода про співробітництво між відділом освіти Броварської РДА та Броварською міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 №20.

Угода про співробітництво між управлінням праці та соціального захисту населення Броварської міської ради та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 21 .

►           Угода про співробітництво між територіальним центром соціального обслуговування Броварської РДА та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 01.02.2011 № 22.

►           Угода про співробітництво між Броварським міжрайонним відділом кримінально – виконавчої інспекції Київської області УДДУПВП в м. Києві та Київській області та Броварською міськрайонної організацією Товариства Червоного Хреста України від 05.05.2011 № 23.

Про діяльність організації, роботу патронажної служби і обсяги надання гуманітарної допомоги малозабезпеченим верствам населення голова районної організації ТЧХУ щоквартально інформує обласну організацію ТЧХУ, доповідає на підсумкових засіданнях Президії Правління КОО ТЧХУ та Президії РОТЧХУ.

 

Основні напрямки роботи міськрайонної організації ТЧХУ в 2013 р:

Броварська міськрайонна організація ТЧХУ метою своєї діяльності ставить сприяння органам державної влади у їх діяльності в гуманітарній сфері, ліквідації наслідків катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечення медико - соціальної допомоги незахищеним верствам населення. Для її досягнення необхідно:

1.            Удосконалення роботи:

   -  по створенню первинних організацій,

   -  патронажної служби, медико - соціальної кімнати тощо,

   -  з молоддю, впровадженню нових форм та методів,

   -  в напрямку просвітницької роботи по боротьбі з туберкульозом , СНІДом та інші.

2. Для привернення уваги з боку суспільства та громадськості до потреб незахищених верств населення та збільшення надання їм допомоги щороку в районі та місті проводяться Всеукраїнський Місячник Червоного Хреста та Всеукраїнської акції «Милосердя», в яких активну участь бере міськрайонна організація ТЧХУ.

Тісна співпраця зі структурами державної влади дає свої позитивні результати в роботі організації Червоного Хреста та сприяє підвищенню авторитету Товариства.

Структура міськрайонної організації становить 150 первинних організацій

 

Робота по гуманітарним програмам Товариства ЧХ та всебічне висвітлення іі ЗМІ.

За звітний період районна організація працювала по  програмам, зокрема:

1. Міжнародний проект «Медико – соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу» за фінансової підтримки Глобального Фонду.

IIНаціональна програма - «Патронажна сестра» (фінансується із Держбюджету)

III.           Обласні програми:

«Здоров»я літних людей»,

« Чобіток»,

«Громадськість проти туберкульозу та СНІДу»,

« «Донорство»,

«Червоний Хрест та молодь»,

« Навчання населення по наданню першої медичної допомоги »,

«Підтримка постраждалим від аварії на ЧАЕС»,

«Громадські пункти першої медичної допомоги ЧХ»

 «Турбота».

IV. Районні програми: районна Програма розвитку Броварської   міськрайонної    організації      Товариства      Червоного      Хреста   України на  2014 – 2016рр. « Милосердя», міська Програма «З турботою про кожного».

 Під час проведення місячника Червоного Хреста, який проходив під гаслом – «Сила гуманності!»   отримано   всього   надходжень    на   суму  628 730 грн., зокрема:

► зібрано допомоги в  натуральному виразі на суму – 543 530 грн.

► в  грошовому виразі на суму - 85 200 грн.  

Допомогу  отримало – 5535 осіб, серед яких 250 –  хворі на туберкульоз.

Під час проведення Всеукраїнської благодійної акції «Милосердя» було  отримано всього надходжень на загальну суму 110 030  грн., зокрема

► зібрано допомоги в  натуральному виразі на суму  91 775 грн.

► в  грошовому виразі на суму –  18 255 грн.

Надано допомоги 3 597 чоловікам. Це допомога одиноким громадянам похилого віку, одиноким інвалідам, учасникам аварії на ЧАЕС, багатодітним родинам, дітям-сиротам, особам хворим на туберкульоз, ветеранам - донорам, особам постраждалим в випадках надзвичайних ситуацій.  

Підсумки проведення місячника ЧХ та благодійної акції «Милосердя» обговорювалися на засіданнях Президії Правління МРОТЧХУ.

Під час проведення благодійних заходів організаціям Товариства допомагали учні - волонтери.

В рамках проведення акції «Милосердя» відбулися  благодійні заходи по збору та наданню овочевої продукції до Дня знань, до Європейського Дня Першої допомоги, до Дня боротьби з бідністю, до Дня людини похилого віку.

Для  інформування громадськості та популяризації діяльності районної організації Товариства Червоного Хреста серед населення широко  використовувалися ЗМІ ( телебачення, радіо, преса).   

За звітний період  проведено – 47 акції , із них – 28 масштабно  організованих благодійних та агітаційно – просвітницьких акцій, які мали інформаційне висвітлення в районних та обласних ЗМІ.  Під час фандрейзингових акцій зібрано гуманітарної допомоги на суму - 316 470 грн., яку  отримали – 709 осіб з числа незахищених верств населення міста та району. 

За 2013 рік всього зібрано допомоги на суму – 946 000 грн.

Ії отримали 39 237 осіб.

 

Протягом року Товариством Червоного Хреста проведено ряд заходів для дітей різних категорій, а саме:

- 31 травня 2013 року проведено благодійну акцію в с. Семиполки до Міжнародного дня захисту дітей для 300 дітей  району з роздачею морозива та солодощів на загальну суму  7 954 грн.

- 30 червня на майдані Свободи м.Бровари проведено благодійну акцію для 300 осіб з нагоди Дня молоді, під час якої представники БМРОТЧХУ провели тематичну вікторину, роздали інформаційний матеріал, а також презервативи. Крім цього присутніх пригощали водою «Бонаква», соком «Екзотік» та «Кока-Кола» на загальну суму 3090,00 гривень.

- 23 серпня 2013 року пройшла благодійна акція «З турботою про дітей», під час якої  46 хлопчикам і дівчаткам були вручені шкільні форми, піджаки, які подарувала Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України на загальну суму 17 940 грн.

- 27 серпня    по   14 вересня   2013 року    проведена благодійна акція для 18 500 дітей в 42 навчальних закладах міста та району до Міжнародного дня першої допомоги на загальну суму 18 200 грн.

- 3 грудня 2013 року проведено благодійну акцію в Семиполківському будинку культури для 134 дітей району до Міжнародного Дня інвалідів з концертною програмою, врученням подарунків та солодощів від Броварської МРО ТЧХУ на загальну суму 15 566 гривень.

- 3 грудня 2013 року в МКЦ «Прометей» проведено благодійну акцію до Міжнародного дня інвалідів для 177 дітей загальноосвітніх шкіл та 26 дітей з обмеженими можливостями дошкільних закладів міста Бровари з  концертною програмою та врученням подарунків від Броварської МРО ТЧХУ на загальну суму 20 376 гривень.

- 19 грудня 2013 року проведено благодійну акцію до Дня Святого Миколая   для   110   дітей   з   врученням   кондитерських   наборів    на суму    1 600 гривень.

- для 24 дітей з малозабезпечених сімей проведено благодійну акцію «Турбота», під час якої роздано пайки на суму 1 404 грн.

- до Нового року та Різдва Христового у дитячому реабілітаційному центрі «Сонячне світло» в с. Требухів 20 дітям вручено одяг та взуття на загальну суму 4 895 грн.

Активно проводиться робота з молоддю. Медичними сестрами ЧХ проводяться з учнями ЗОШ за місцем роботи освітні заходи щодо здорового способу життя, молодь проти туберкульозу, СНІДу, тютюнопаління, алкоголізму, тощо, а саме:

- серед учнівської молоді проведено інформаційно – просвітницькі заходи щодо попередження передачі ВІЛ/СНІДу, а саме -17 заходів, охоплено – 474 учні; з попередження туберкульозу – 35 заходів, охоплено – 1644  учнів.

- проведено 14 заходів з учнями ЗОШ по наданню першої допомоги, охоплено - 1217 осіб.

Кількість членів Правління районної організації з числа молоді:

1. Андрієвський Вадим Анатолійович

       2. Довготько Оксана Тарасівна

Заходи по наданню допомоги під час холодів та спекотної погоди:

1. У 2013 році проведено благодійну акцію по наданню допомоги в пунктах обігріву людям (53 особи), які залишилися з незалежних від них обставин без домівок та одиноким людям похилого віку в умовах низьких температур на  суму 3 680  грн.

2. Протягом липня - серпня 2013 року в Бровари та Броварському районі продовжували працювати пункти вимірювання артеріального тиску, де медичні сестри Товариства Червоного Хреста вимірювали артеріальний тиск та проводили патронаж осіб, які страждають на серцево – судинні захворювання,  зокрема людей похилого віку та одиноких громадян. За допомогою звернулось всього 1694 осіб.

 

За звітний період:

 1. Проведено засідань Правління / конференцій - 1 (17.12.2013),

 2.  Проведено засідань Президії  - 4,

      Правління                                                           - 19.03.2013 (протокол №1)

                                                                                   - 06.06.2013 (протокол №2)

                                                                                 - 07.08.2013 (протокол №4)

                                                                                 - 15.10 2013 (протокол №5)

     Бюро Президії                           -  1   03.07.2013 (протокол №3)

 

3. Кількість публікацій у npeci - всього      -       27

в тому числі в республіканських :               -       3

журнал «Соціальний захист»                       -       2

у Віснику Червоного Хреста України         -       1 («Красний пензлик»)

(№ 6 « Прищеплюємо гуманізм і доброту», №11«Костюми, брюки та сорочку – такий подарунок отримали учасники війни від ТЧХ»)

в обласних газетах                                     -         1

(Час Київщини від 23.08.2013 №33 «Благодійна акція», газета «Вісті» від 02.07.2013 «Виміряти тиск – уникнути  стану гіпертонічного кризу»)

 в районних                                                       -       23

4. Кількість проведених радіопередач, всього - 66    

в т. ч.по обласному (центральному) радіо   -     2 

районному                                                         -    64

5. Kількість телесюжетів ( при наявності довідки) всього - 329 

у числі на республіканському                       -    11

районному                                                        -    318

6. Кількість матеріалів на сайтах:                -     69

Нац. Акад. внутріш справ                                    -    1

КОДА                                                             -       1

КООТЧХУ                                                      -       5

РДА                                                                -     10

Броварської міської ради                              -    20

Кількість інформації на власному сайті…    -    32

7. Кiлькість найменувань друкованої продукції по ЧХ тематиці -   біг борди   - 4

8.  Виготовлення продукції з емблемою ЧХ (запрошення) -   2700

9. Кількість проведених масових компаній (акцій) всього –  47

Передплачено  часопис  «Вісник  Червоного  Хреста  України» на 2013 рік – 10 екземплярів.

 

Голова БМРО ТЧХУ                                                                         Л.Б. Драпей        

 

 

Переглядів: 1575 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 21:28
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024