Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Грудень » 6 » СНІДу - "НІ!"
10:22
СНІДу - "НІ!"

 «Головним скарбом життя  на землі, що ти

 завоював, є не багатства, що у тебе в скринях.

Головним скарбом життя є здоров’я, і щоб його

зберегти, потрібно багато знати»

 (Геніальний лікар і філософ Авіценна)

         

          Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається з 1 грудня 1988 року за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до солідарної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД

          Поріг ХХІ століття людство переступило з рядом жахливих хвороб. ВІЛ і його кінцева стадія СНІД – одні з них. Зусилля вчених спрямовані на винайдення ефективних методів подолання СНІДу, однак поки що передчасно говорити про успіх, про перемогу над вірусом ВІЛ.

          На жаль, Україна  визнана державою, яка найбільше за інших у Східній Європі постраждала від ВІЛ/СНІДу  і  стоїть на межі загальнонаціональної епідемії  ВІЛ/СНІД.

         Темпи розповсюдження  епідемії ВІЛ/СНІД  на Київщині зберігають постійний рівень збільшення по всіх регіонах області.  

          Товариство Червоного Хреста України розглядає проблему боротьби із ВІЛ/СНІДом передусім як проблему відповідальності суспільства загалом, і кожного громадянина зокрема не тільки за своє життя, а й за майбутнє держави. Адже більшість людей ставляться до інфікованих, або наркотично залежних негативно,  навіть агресивно. Товариство вкотре підіймає широку тему прав та захисту тих, хто знаходиться під тиском стигми та дискримінації. Червоний Хрест усіма силами намагається блокувати небезпеку для оточуючих, насамперед - для дітей.

          ВІЛ - інфекція - захворювання, яке ослаблює імунітет людини - вражає переважно молодих людей віком від 18 до 27 років. Головними чинниками розповсюдження ВІЛ серед молоді є вживання ін'єкційних наркотиків і незахищені статеві стосунки.

          Тим часом лише кожен четвертий ВІЛ-позитивний мешканець України здійснив тест на ВІЛ і знає про свій ВІЛ-позитивний статус

   Товариство Червоного Хреста визнаючи, що людина і її здоров'я є найвищою соціальною цінністю, звертається до молоді України бути відповідальною за свою поведінку. Ігноруючи обстеження на ВІЛ, ми ігноруємо шанс на життя.

    З липня 2010 року за підтримки Американського Червоного Хреста  в області реалізується двосторонній проект протидії ВІЛ - інфекції – «Підвищення інформованості молоді про СНІД – залог здоров»я нації в майбутньому».  Мета проекту – формування здорового способу життя серед молоді через розширення інформації про соціально небезпечні хвороби. За підтримки працівників відділів у справах сім’ї та молоді, науки і освіти та інших громадських організацій, які здійснюють діяльність з питань протидії ВІЛ – інфекції у місті Бровари відбулися тренінги., освітні сесії, під час яких проходить навчання  інструкторів - волонтерів

  Естафету знань про СНІД  навчені волонтери Червоного Хреста передають своїм ровесникам, а це запорука того, що майбутнє України буде без СНІДу.

 

Скажемо разом:  СНІДу - «НІ!»                 

Переглядів: 637 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 06:48
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024