Броварська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Травень » 22 » Година Пам’яті померлих від СНІДу.
16:38
Година Пам’яті померлих від СНІДу.

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоровя кожну третю неділю травня проводиться День пам’яті померлих від СНІДу. Мета проведення «Дня памяті померлих від СНІДу» є приверненням уваги населення до цієї проблеми та проведення освітньо – профілактичних заходів щодо попередження захворювання серед молоді.

         За статистичними даними Україна має найгострішу епідеміологічну ситуацію з ВІЛ/СНІД у Європі. Понад 77 % серед ВІЛ-позитивних – українці працездатного віку (15 – 49 років). На початок 2013 року в Київській області зареєстровано 6753 випадки, в т.ч. 1467 дітей, народжені від ВІЛ – інфікованих матерів та 1910 особам був встановлений діагноз СНІД. 

 Товариство Червоного Хреста України розглядає проблему боротьби із ВІЛ/СНІДом передусім як проблему відповідальності суспільства і кожного громадянина зокрема не тільки за своє життя, а й за майбутнє держави. Червоний Хрест усіма силами намагається блокувати небезпеку для оточуючих, насамперед - для дітей.

 Броварська міськрайонна організація товариства Червоного Хреста України спільно з Науково-методичним центром Управлінням освіти, науки та молоді Броварської міської ради, Київською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України на основі Базових шкіл з превентивної освіти м. Бровари: ЗОШ № 6, ЗОШ № 9 провели 17 травня Годину Пам’яті померлих від СНІДу. Загальна кількість учасників – понад 50 чоловік. До учасників звернулась  Москалюк Вікторія  Іванівна (заступник голови Київської обласної організації товариства Червоного Хреста України), яка розповіла про обласний форум молодіжних лідерів Київщини, які працюють по програмі «В майбутнє без ВІЛ/СНІД» за сприяння Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця та фінансової підтримки Американського Червоного Хреста. Також Вікторія Іванівна провела нагородження грамотами Товариства та цінними подарунками переможців дитячого конкурсу малюнків «Милосердя Червоного Хреста очима дітей».

В ході програми вчителька основ здоров’я ЗОШ № 9 Герасименко Людмила Володимирівна розповіла про новий метод профілактики ВІЛ – «Маршрут безпеки», а Живушко Наталія Василівна (міський координатор превентивної освіти м. Бровари, методист  науково-методичного  центру) презентувала реалізацію мети та завдань превентивної освіти в місті. Учні ЗОШ № 9 показали цікавий виступ шкільної агітбригади (керівник  - психолог ЗОШ № 9 Дюба Наталія Михайлівна). Коваленко Валентина Іванівна - учитель основ здоров’я ЗОШ № 6 провела тренінг з Формування здорового способу життя і профілактики ВІЛ-інфікування на основі розвитку життєвих навичок в рамках проекту «Школа проти СНІДу».

 

 

Переглядів: 1876 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:29
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 40
Погода

Погода в Києві » Україна


catalog.red-cross.org.ua

Статистика
Copyright MyCorp © 2024